2017. júl 21.

A feleségem "fogja a pénzt", jól beosztja, egy igazi pénzügyi zseni! Az lenne???

írta: Beverly Kills
A feleségem "fogja a pénzt", jól beosztja, egy igazi pénzügyi zseni! Az lenne???

A feleségem otthon a "pénzügyminiszter". Na, ne röhögtess!

          Néhány nagyon ostoba, értelmetlen, és minden ésszerűséget nélkülöző sztereotípiára hívnám fel a figyelmet, hátha valaki elkezd gondolkodni a többin is, és megpróbál majd valami értelmet keresni bennük. Hogy is vannak ezek az előítéletektől hemzsegő, diszkriminatív nézetek, amelyek NEM léteznének, ha ki nem találtuk volna valamikor és nem e felfogás alapján lennénk nevelve még mindig, és aminek következtében nem akarjuk észrevenni a mögöttük rejlő hazugságot? Senki nem akarja észrevenni, hogy régen meghalt agyament, ostoba, hímsoviniszta emberek hülyesége szerint éli a mindennapjait???

      Nekem már az sem teljesen világos, hogy miért egy agyatlan, gyenge, alárendelt nőnek kell "beosztania" a nagy és erős, okos férfi fizetését? vagy csak arról van szó, hogy a nagy és erős, okos férfi még ezzel sem hajlandó otthon foglalkozni, nemcsak a háztartással-gyerekneveléssel? Ez is az "ásszony dóga? Az ő dolga, hogy teljeskörűen kiszolgálja és tehermentesítse a férfit, megteremtse neki a jólétet, kielégítse a szükségleteit? Miért fárasztaná magát ilyen pitiáner dolgokkal egy férfi, ha meccset is nézhet, sörözhet helyette? És mennyire igénytelen, primitív egy ilyen férfi, aki képes egy életen át rántott levest enni, csakhogy valaki más ossza be és költse el a pénzét, ne ő maga?

              A feleségem fogja a pénzt, spórol, egy pénzügyi zseni!

Na, ezen tudok a legjobban zokogni és nevetni egyszerre! Egy pénzügyi zseni nő NEM az ura-parancsolója minimálbéréből él és spórolgat, hanem a saját vagyonából! Egy pénzügyi zseni nő megduplázná-triplázná-többszörözné az ura-parancsolója fizetését. Azért, mert valaki az egyik borítékból kiszedi a pénzt és átteszi egy másikba, még senki nem lesz pénzügyi zseni, csak ide-oda tologatja a pénzösszegeket, egyikből elvesz, hogy a másikhoz hozzátehessen, de az alapösszeg NEM változik, pláne nem növekszik. Ez NEM "beosztás". A "beosztás" csak akkor működik, ha a "beosztott összeg" elég nagy ahhoz, hogy mindenre jusson úgy, hogy semmin ne kelljen "spórolni", senkitől-semmitől ne kelljen megvonni egy fillért sem, és ne menjen a minőség-mennyiség rovására semmilyen téren, teljen szórakozásra, pihenésre, nyaralásra, váratlan kiadásokra is. Tehát "beosztom" igazságosan, hogy mindenre jusson egyformán, semmi és senki ne maradjon ki! Az sem mellékes, hogy ha egy fizetést "be kell osztani", akkor az már "alacsony, semmire sem elég" kategóriába tartozik, amelyből sokadikán már egy fillér sincs. Az ilyen fizetéseket, amelyből nem lehet megélni, mert nem tart ki a következő fizetésig, nem lehet "beosztani", "fogni", csak a minőség-mennyiség rovására visszatartani belőle, megvonni magunktól, másoktól minőségi-mennyiségi dolgokat vagy akár szükséges dolgokat is (pl. gyógyszer)! Az ilyen fizetésekre mondják, hogy az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez kevés. Csak mert valaki abban a hónapban nem fizeti be a villanyszámlát, hogy valami mást vehessen belőle, nem lesz pénzügyi zseni. Azért, mert valaki bemegy egy szupermarketbe és megveszi mindenből a legolcsóbbat, és/vagy akciósan, és kevesebbet a szükségesnél, attól nem lesz pénzügyi zseni! Nem mindegy, hogy ebédre egy 300 Ft-os szendvicset eszünk vagy egy csomag ropit 30 Ft-ért, a különbséget meg okostelefonra költjük. Ez nem "beosztás" Azért, mert valaki az élelmiszerek minőségén és mennyiségén "spórolja meg" a gyerek iskolatáskájának az árát ("fogja a pénzt"), vagy a tévékészülék javítását, attól lesz nem pénzügyi zseni. Minden hülye be tud menni egy élelmiszerüzletbe és megvásárolni a legsilányabb, legolcsóbb dolgokat, majd rántott levest, meg főtt tésztát tálalni ebédre - ettől még senki sem lesz pénzügyi zseni. Vagy éhezni a családban úgy, hogy a hülye nő kitöröl egy üres tányért valami szósszal és azt hazudja, hogy ő már evett. Az ilyen nem zseni, hanem egyenesen idióta. És idióta volt a férjválasztása is. Egy pénzügyi zseni nő sosem házasodna össze egy Átlag Józsival, pláne nem élné le az egész életét annak az átlagkeresetéből, kuporgatva, spórolgatva, nélkülözve, hogy azután élete alkonyán annak a kisnyugdíjából, csirkefarhátból készült húslevessel vegetáljon a  haláláig!

                Csak azért, mert valaki magának nem vesz meg szükséges dolgokat ("fogja a pénzt"), hanem ezt az összeget megvonja magától és valamelyik családtagjának vesz belőle cipőt, nem lesz pénzügyi zseni! "Megfogadtuk a férjemmel, hogy magunknak nem veszünk semmit, se ruhát, se cipőt, se karácsonyi-szülinapi ajándékot, csak a gyerekek kapnak" - na, ez a hülye nő sem pénzügyi zseni, hanem inkább pénzügyi katasztrófa (a férje is az)! Hogy képes valaki így élni, főleg, ha pénzügyi zseni? Csak azért, mert valaki havonta visszatart egy bizonyos összeget az ura-parancsolója minimálbéréből, amire egyébként szükség lenne, mert ételre, lyukas cipőre kellene, majd ezt a visszatartott összeget egyszerre költi el karácsony előtt és veszi meg mindazt, amit év közben kellett volna, attól nem lesz pénzügyi zseni! A pénzvisszatartás NEM "pénzügyi zseniség"! A lényeg, hogy a kiinduló összeg (amiből zseniskedik) ugyanakkora marad, minden körülmények között!!! Aki nem képes megtöbbszörözni a kiindulási összeget, az NEM pénzügyi zseni! Az sem számít annak, ha valaki sokadikán zálogba adja a gyűrűjét kétezer forintért, majd 3 hónap múlva 2500-ért kiváltja, vagy egy használtruhaboltban eladja az ötezres dzsekijét ötszáz forintért. Ez NEM "pénzcsinálás", nem "pénzkerítés", hanem ráfizetés, veszteség, pénzkidobás, pénzpazarlás.

          Egy pénzügyi zseni nő arról ismerszik meg, hogy jómódban él, még a házassága előtt vagyont szerzett, amit a házassága után is folytat, jól él, nem "spórolgat", legalábbis nem úgy, ahogy az egyszerű mucsaröcsögei Bözsi néni. Ha mégis összeházasodik egy áltlagfizetéssel rendelkező férfival, akkor még véletlenül sem annak a pénzéből él, hanem meghagyja neki zsebpénzként.

        Spórolni csak feleslegben levő összegből lehet, abból, amire a havi teljeskörű kiadások után már nincs szükség, feleslegben megmarad! Ha nem ebből történik meg a "spórolás", az csak pénzvisszatartás, meg az egyén számára szükséges dolgok nélkülözése. Mert igen, lehet éppenséggel élni vezetékes víz, villany, tévé meg számítógép nélkül is (vagy BKV-bérlet nélkül is lehet bliccelni), de a mai világban, amelyben az információ és az információhoz való gyors hozzájutás a sikeres élet egyik alappillére és amelyben lassan minden munkahely digitálissá áll át, ez megengedhetetlen hülyeség, és az életminőség rovására megy. Hosszútávon a nélkülözés, saját magunk háttérbe szorítása, a magunktól megvonás súlyos önértékelési zavart is okozhat és okoz is, amit persze senki nem vesz észre, a tüneteit "normális" jelenségnek tartják, ami csak azért számít "normálisnak" ("ilyenek a nők"), mert szinte minden harmadik nő ilyenné válik az  élete későbbi szakaszában. Sok, magát értéktelennek érző és emiatt magát mártírságba hajszoló nő, még értéktelenebbnek, még senkibbnek érezheti magát és még inkább feláldozza magát és a még nyomokban megmaradt emberi mivoltát is, csakhogy fontosnak, értékesnek érezhesse magát, ha csak időlegesen is. Egy ilyen anya milyen példát mutat a gyerekeinek?

          Egy alkalommal egy ilyen pénzügyi zseni nő  dicsekedett valami interjúban, miszerint "vett egy varrógépet és így most már ruhára sem kell költeni, mert majd maga varrja a családra!". Nem tudtam, hogy jobbra vagy balra hányjak? Ez a "pénzügyi zseni" nő, aki az ura-parancsolója fillérjeiből él, kuporgat, nélkülözik a két gyerekével - persze esze ágában sincs dolgozni -, aki csak arra képes, hogy a férje minimálbéréből tologasson filléreket ide-oda és olcsó vackokkal etesse a családját, és aki hozzáment egy minimálbéres férfihoz, vele vállalt gyerekeket elfogadva a nélkülözést egy életen át cserében, hogy neki ne kelljen dolgoznia, és aki képes a gyerekeit is nyomorba, nélkülözésbe kényszeríteni, és aki képes éhezve, nyomorogva egy minimálbéres, soha előre nem jutó férfit szeretni és KISZOLGÁLNI, még annyit sem vár el tőle, még annyit sem képes megkövetelni a pasijától a kiszolgálásért cserébe, hogy legalább annyit megkeressen, amiből normális ruhát tudnának venni a boltban! Még jó, hogy cipész műhelyt nem nyitott, hogy cipőt se kelljen vásárolni, főleg, mivel nem is telne rá! Megjegyezném, ha egy férfinak 16 órát kell dolgoznia egy minimálbérért-átlagbérért, amiből semmire nem telik, az mennyire "sikeres", "értékes" vagy inkább mennyire selejt?! És kik azok, akik megelégednek a selejtekkel? A sikeres nők? A pénzügyi zsenik? Vagy inkább az agyatlan sikertelen nők?

       A fent említett nő is annyira hülye, hogy nem veszi észre, hogy szó szerint mindent levett-átvett a férfiról. Kiszolgálja, főz-mos-takarít rá, neveli helyette a kölykeit és a férfinak cserében még pénzt sem kell keresnie, mert a hülye felesége azt is levette a válláról, azt is megoldja egy varrógéppel, egy cipészműhellyel, szövőszékkel, rokkával, lakatosműhellyel és a többivel, amit még képes otthon, a lakásában felállítani, csakhogy mentesítse az urát-parancsolóját minden teher alól. Ez az igénytelen, vegetálással is megelégedő "pénzügyi zseni nő" szó szerint a férje helyett is dolgozik, és boldog, hogy az urának-parancsolójának semmi dolga, semmilyen kötelezettsége nincs, csak elmenni reggel dolgozni, este meg hazajönni és havonta egyszer letenni a minimálbérét az asztalra. Az ilyen nő lenne a pénzügyi zseni? Nem inkább a HÜLYÉK KIRÁLYNŐJÉNEK kellene választani a sorstársaival együtt?

És mekkora hülye lehet az a férfi, aki számára egy agyatlan, filléreket számolgató nő a "pénzügyi zseni"?

 

Szólj hozzá

átverés egyenjogúság sikeres nő pénzügyi zseni nő